8 Mayıs 2010 Cumartesi

SEVGİLİ ANNEM VE ABLAM, ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!



Herkesin annesi kendine göre dünyanın en iyi annesi..
Benim annem de öyle, ablam da.
Her ikisinin de hayatımda ayrı bir yeri var.
Annem Sema San, benim ilkokul öğretmenim aynı zamanda. Kendime güvenimin oluşmasında, başarılarımda büyük payı vardır. İlkokul öğretmenliği sırasında, olmadık şeyler yapmasıyla ünlü. Kum masası yaptırıp, dağlar tepeler oluşturup, bunları toz boyayla boyayıp bize 3 D Coğrafya anlatması gibi.. Sadece bana değil sınıfımızdaki arkadaşlarımızın da annesiydi. Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan arkadaşlarımıza haftasonu dersler verip, harçlıkla uğurlardı. 1989 yılında emekli olup, gözlükçü mağazası açmak zorunda kaldı. Süslenip püslenip ahkam kesmek yerine, gözlükçü hanlarına en erken giden o oldu, mesleği en ince detaylarına kadar öğrendi ve bize sahip çıktı. Şu anda hala mağazadaki tüm gözlükleri kendisi takar...
Ablam da adı gibi Harika.. Genç yaşında iki genç kız annesi. Şimdilerin blog yazarı, çiçeği burnunda siyasetçi. Çocuklarını genç yaşta yaşadığı ayrılık sebebiyle yalnız büyüttü. Tuana ve Aleyna karakter sahibi iki kız olarak yetiştiler ve her ikisinin de eşsiz huyları var. En önemlisi de anneleri ile arkadaş gibiler ve her dertlerini paylaşabiliyorlar. Yeri geliyor annelerine onlar kol kanat geriyor. Aralarındaki saygı ve sevgi terazisinin dengesi muhteşem. Hiç kolay olmasa gerek tek başına iki kız çocuğu büyütmek ama ablam bunu başaran, üstelik de hayatını da yaşamayı unutmayan biri. Dedim ya adı gibi harika bir anne o..
Üstteki annemin en sevdiğim fotoğraflarından biri, gençlik enstentanesi. Zevkli ve güzel kadındır maşallah, hep öyleydi şimdi de öyle..
Alttaki de babamın gözlük mağazasındaki ablamın bebek hali.
Her iki fotoğrafın ortak noktası: Dünyanın en iyi iki annesi ve vintage gözlüklerin muhteşem uyumu!

Free Blog

1 yorum:

  1. canım benimmm:)))) sen ne ala bir kardeşsin.. seni çok seviyorum herşey gönlünce olsun. . çok teşekkür ediyorum.

    harika san

    YanıtlaSil