1 Ocak 2018 Pazartesi

TİN TİN TİNİMİNİ HANIM - 2018 GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TRENDLERİ

Rihanna ve Andy Wolf gözlükleri

Mini gözlükleri, kulakları çınlasın bu sene hayatımıza Rihanna hanımefendi soktu.
Cannes Film Festivali galasında Andy Wolf gözlükleri ilk taktığı zaman instagram hesabımdan "Korkarım yeni bir moda geliyor" demiştim.
Geldi de.
*
Minik yuvarlak ve cateye gözlükler (özellikle yakın okuma gözlüğü formundakiler) 2018 senesinde hayli moda olacak.
Bu trendi koklayan markalar, bu modellerde koleksiyon çıkarmaya başladı bile.
Minik minik gözlükler evet güneşten tabi ki korumuyorlar ancak hep anlatmaya çalıştığım gibi güneş gözlüklerinin bir görevi de; önemli bir moda aksesuarı olmaları...
*
Minik gözlüklerin trend olacağının ilk sinyallerinden birini de geçtiğimiz aylarda ünlü model Bella Hadid verdi aslında.
Sevgili dostum Vidal Erkohen'in bebeği RVS Eyewear'ın Palladium modelini takan ünlü manken Bella Hadid'in gözlüğü o kadar ilgi beğenildi ki, benzer modeli bir çok markada görmeye başladık.


Bella Hadid ve RVS Palladium gözlükleri

Aynı gözlüğü Kendall Jenner de takınca, model tabi ki bir çok markanın dikkatini çekti. Ve ufak gözlüklerin hayatımıza girmesi kaçınılmaz oldu. 

Kendall Jenner ve RVS Palladium gözlükleri

Bu tür modelleri en çok üreten markalardan biri Roberi and Fraud..
Roberi and Fraud, mini gözlüklerde iddialı bir isim ve bu modeli trendleştiren Bella Hadid'in de en sevdiği markalardan bir tanesi.
Ünlü model, kendi adına çıkan işbirliği gözlükler olsa da, minik oval modelin koyu renklisini çok beğenmiş olacak ki bir dönem gözünden çıkarmadı.


İsmine gözlük çıkan Bella Hadid, Roberi & Fraud gözlükleriyle..


Gentle Monster son yıllarda gözlük modasında çığır açan ve modelleriyle oldukça iyi çıkış yakalayan markalardan bir tanesi. Koreli marka, aykırı tasarımlarıyla her daim dikkat çekmeyi başarıyor.

Gentle Monster'ın SSense gözlükleri


Gentle Monster, Ssense kapsül koleksiyonu gözlükleriyle hem küçük oval hem de dikdörtgen gözlükler üretmiş. Bu koleksiyonda lens renkleri flu tonlardan fotoğrafta gördüğünüz kırmızıya kadar gidiyor.
*
Garip diyebileceği modelleriyle tanınan ve adından hayli söz ettiren diğer markamız Traction Products da koleksiyonuna mini modelleri ekleyenlerden. Minik renkli asetatları aynı ton, açık, ve yarım tıraşlı lenslerle kombinleyen TP, saplarda da desenlerle hareket tercih etmiş.


Traction Products


Mini gözlüklere koleksiyonunda  yer veren diğer markamız ise, George Keburia.. hafif kelebek küçük asetatlar ve oval metaller, markanın bu seneki tasarımlarında önemli bir yer kaplıyor. 


George Keburia'nın tortoise cateye asetatı

Keburia'nın bu modeli bir çok Hollywood ünlüsünün yüzünü süslemeye başladı.
Farklı renkte asetatlara yer veren markanın lens renkleri de çeşitlilik gösteriyor. En çok ilgi çeken renklerden bir tanesi fotoğrafta gördüğünüz tortoise desenli olanı..
*
En dikkat çeken mini gözlükler ise kesinlikle Adam Selman ve Les Specs markasından..
Cateye formundaki kalın çerçeveler, koyu lenslerle tamamlanmış. Ancak tüm koleksiyon koyu renklerde değil, kırmızı örneğin markanın en göze çarpan renklerinden...


Gigi Hadid Le Specs x Adam Selman'ın kırmızısını tercih etmiş.

Tabi ki ünlü modaevleri de tabi ki bu akıma karşı boş durmadı. 2017'de düzenlenen moda haftalarında koleksiyonlarını tanıtan modaevleri, küçük gözlükler de üretti. Bu trendi koklayan markalardan bir tanesi Prada.

Prada'dan mini cateye

Prada 2018 İlkbahar Yaz defilesinde mini gözlüklere yer ayırdı. Futuristik tasarımlı mini gözlükler Prada'nın yeni koleksiyonunda heyecan yarattı.

Trendi yaratanlardan bir tanesi de yukarıda bahsettiğim gibi Kendall Jenner. Jenner trendi yaratmakla kalmadı akılı davranarak kız kardeşiyle yarattığı Kendall & Kylie gözlük markasına da modeli ekledi. Modelin kırmızı dahil olmak üzere bir çok rengi var..

*

Benzer modelleri üreten markaları devam etmek mümkün.. Özellikle önümüzdeki günlerde bir çok markanın bu modellere yöneleceği aşikar.. Mini gözlükler tabi ki sadece aksesuar ve bu akım bu yaz kendisini iyice hissettirecek..
Bakalım daha neler göreceğiz diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder