6 Şubat 2015 Cuma

ÇILGIN ADA MYKONOS'UN ÇILGIN GÖZLÜKLERİ


Ege Denizi'nin ortasındaki "çılgınlar adası" olarak bilinen Mykonos, her ne kadar gece hayatıyla ön plana çıksa da, aslında muhteşem plajları ve adanın kendisine özgü mimarisiyle minik bir şaheser.
Dünyanın en güzel denizi sayılabilecek berrak suları ve muhteşem Yunan mutfağı birleşince, adanın tadına varılamıyor.
Mykonos, sadece tatil değil aynı zamanda alışveriş cenneti. 24 saat devam eden hayat sayesinde tüm dükkanlar her saat açık.


Adanın minik sokaklarında, dünyanın önde gelen markalarının adaya özel concept store'larından, bir çok farklı tasarımcı ve galeriye rastlamak mümkün.
Ada sahillerinde süzülen lüks teknelerinin yanına havaalanına her saniye inen jetler de eklenince, denizin ortasındaki bu toprak parçasının kişi başına düşen milli geliri tahmin edebilirsiniz :)


Adanın dar ve tertemiz sokaklarında ilerlerken, bir çok gözlükçü dükkanı görmek mümkün. Diğer tasarım dükkanlarının şıklığının yanında, bazı gözlükçü dükkanları geri kalmıyor ve ilginç tasarımlarıyla dikkat çekiyorlar.


Bunlardan biri de, kendi koleksiyonunu üreten Mykonos Kopajos.
Sahibi Bruno, şu sıralar adadaki üçüncü dükkanlarını açmakla meşgul. Aile uzun süredir Mykonos'ta ve ünlülere gözlük satışı Onassis dönemine kadar dayanıyor.
Uzun süre gözlükçülük sektöründe yedek parça üretimi yapan Bruno'nun İtalya'da üretim tesisi var, dolayısıyla Mykonos Kopajos'un tüm gözlükleri bu yüzden İtalya'da el yapımı olarak üretiliyor.


Kopajos marka gözlükler, retro tarzlarıyla dikkat çekiyorlar. 
Koleksiyonda hem metal hem de asetat gözlükler var. Markanın özellikle asetat gözlüklerini beğeniyorum. Kalın ve yuvarlatılmış asetat gözlükler reflektif camlarla renklendirilince ortaya çok eğlenceli tam yaz gözlükleri ortaya çıkmış.


Mykonos Kopajos'un bu seneki sürprizi düz camlar. Bu camlar aynı zamanda gözlüğü daha da vintage hale getiriyor. Tortoise (kaplumbağa kabuğu) desenli gözlüklerde özellikle yeşil düz camlar muhteşem durmuş. 
İkinci sürprizi ise markanın imza modellerinde titanium alternatifler üretmesi.
Yüzde oldukça hafif duran titaniım gözlükler, Mykonos Kopajos imzasıyla başka bir kimlik kazanmış.


Mykonos Kopajos'un saygıdeğer sahibi Bruno ile, gözlükleri Karaköy Fashion At Eye'dan başlamak üzere Türkiye satışı üzerinde konuşmaktayız.
Komşu adanın bu kendine has gözlükleri, umarız çok yakında Türk dostlarının yüzlerini süslemeye başlar.
Ve böylece en azından gözlükte, komşuluk ilişkileri coşar :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder