5 Ekim 2012 Cuma

"TASARIMCI" DEDİĞİN BÖYLE OLUR!




Ülkemizde son zamanlarda bir "tasarım" ve "tasarımcı" furyasıdır gidiyor. 80lerdeki porno furyasına benzer bu akımda iki demir büküp yüzük yapan ya da onun bunun tasarımına boncuk takarak yeni koleksiyon çıkardım diyen hatta utanmadan o ürünü aynen yapıp satan kişilerin "tasarım" kelimesini kullanması içimi acıtıyor..
***
Akademisyen olarak hayatımı kazandığım dönemde, öğrencilerime ortada problem varsa bana öneri ya da çözümle gelmelerini öğütler, iyi örneklerle derdimi anlatmaya çalışırdım.
"Tasarım" furyasında da bu sıfatı hak ettiğine inandığım bir isim var: Dzmitry SAMAL.



Çağdaş tasarımcı SAMAL, Belarus asıllı ve ilk mesleği otomobil mühendisliği olsa da genel olarak tasarıma ilgisini hiç kaybetmemiş. Eğitimini tamamen değiştirip sanat alanına kayan tasarımcı, Milano'da okuduktan sonra 8 yıl boyunca Renault, Honda, V2 Design gibi markalarla işbirliği yapmış...
***
2011 yılında bambaşka bir alana, gözlük tasarımına kayan Dzmitry SAMAL, retrofütüristik modellerden oluşan koleksiyonuyla büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor.
21. yüzyılın çağdaş çizgilerini başarıyla uyarlayan SAMAL, ticari kaygılardan uzak oluşturduğu gözlükleriyle ilgimi cezbediyor ve "tasarımcı" sıfatını başarıyla hak ediyor.
www.samaldesign.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder