15 Eylül 2012 Cumartesi

SEZONUN ÖNE ÇIKANI: DIANE VON FURSTENBERG

Diane Von Furstenberg güneş gözlüklerini belki de Türkiye'de en güzel tanıtan ve satan annem Sema San'dır. Türkiye'nin ilk kadın gözlükçülerinden olan annem, Furstenberg'i Çanakkale gibi sadece gözlük sektöründe değil her açıdan geri kalmış sayılabilecek bir yerde ön plana çıkarmış ve 90lı yıllarda iyi bir satış grafiği yakalamıştır...
***

"DVF'ye noldu? DVF'nin suçu ne?" kafasındayken, Diane Von Furstenberg geçtiğimiz günlerdeki muhteşem defilesiyle basında yerini aldı. Onu daha da meşhur eden ise, defilesinde modellerin ve (kendisinin) Google yeni icat gözlükleri takması oldu.
***
Peki DVF gibi bir marka, neden Google özel tasarım gözlükle ön plana çıkmak yerine, en azından kendisi Google için bir gözlük tasarlamadı?
Bu kadar senelik marka neden başka bir yeni yetme markanın altında ezildi?
***


Böyle düşünmemin sebebi, DVF'nin yıllar sonra yakaladığı başarı grafiğini gölgelemesi. Von Furstenberg, günümüzde yeniden moda olan yuvarlak gözlük akımını kanımca en iyi uyarlamış marka. Modeller ultra estetik ve iyi düşünülmüş. Metal ve asetat yuvarlak modellerin hem cam aralıkları geniş (böylece yüze daha iyi oturuyor) hem de onun bunun kopyası değil.
***
Keşke DVF kendi kıymetini bilip arada çerez olmasaydı, dağdan gelen tarafından bağdan kovulmasaydı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder