19 Aralık 2016 Pazartesi

GÜNEŞ KORUMASI VAR MI? GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ VE UV



Eminim çoğu gözlükçü sık sık duyuyordur bu soruyu: "Gözlüklerde güneş koruması var mı?"

Güneş gözlüğü malum güneş yağına benzemiyor, dolayısıyla bu soru aslında çok genel kalıyor. Bunun sebebi, aslında iyi bir güneş gözlüğü lensinin özelliklerini, bilinçli tüketici seviyesinde, yeteri kadar iyi bilmememiz.
Güneş gözlüğü lensleri hammaddesinden, filtrelerine; renklerinden koyuluklarına kadar detay içeriyor, bu yüzden de 'güneş koruması'ndan kasıt çok net ifade edilmemiş oluyor.
Yani soru biraz afaki kalınca, cevap vermesi de zor oluyor :)


Açık renkli lensleri daha çok kozmetik ve aksesuar amaçlı kullanabiliriz


Çok fazla detaya girmeden, amacınıza uygun yeterli bir güneş gözlüğü lensini iki ana başlıkta toplayabiliriz. Amacınıza uygun diyorum, çünkü güneş gözlükleri kozmetik amaçlı da kullanılabiliyor, mesela açık lensli güneş gözlükleri ya da 'clear lens' denen şeffaf güneş gözlükleri bu kapsama giriyor. (Yakında 'amaca uygun güneş gözlüğü' konulu detaylı bir post yazacağım, kayak, araba kullanma ve çeşitli spor dalları için özel tasarlanan güneş gözlüğü lensleri hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağım).

'Güneş koruması'nda en önemli faktör lens koyuluğu. Biliyorsunuz, lens rengi ve koyuluk/açıklık derecesi çok önemli, güneş gözlüğü lensleri -eğer kozmetik amaçlı kullanmıyorsanız - görünür ışığın yüzde 75 -  90 arasında süzmek ve göz kamaşmasını gidermek durumunda.

Gözünüze ve amacınıza uygun koyulukta ve özelliğe sahip lense sahip bir güneş gözlüğü bulduktan sonra, ikinci dikkat etmeniz gereken konu lensin UV filtresi.

İşte tam bu noktada devreye daha detaylı girmek gerekiyor.

Göze gelen UV ışınları, önlenmediği takdirde çeşitli göz rahatsızlıklarına yol açabiliyor.

Wikipedia, morötesi ya da ultraviyole (kısaca UV) ışınımını, dalga boyu 100 ile 400 nanometre arasındaki ışınım olarak tanımlıyor. Gözümüz, 400 ile 700 nm dalga boyları arasına duyarlı ve bunun dışındaki ışınımı algılayamıyor. Görebildiğimiz en küçük dalga boylu ışınımı mor olarak algıladığımızdan, bundan daha küçük dalga boyuna sahip olan ışınıma "morötesi ışınım" adı veriliyor.
UV ışınları bizlere az miktarda da olsa D Vitamini veriyor. Ancak fazlası zararlı, cilt kanseri gibi hastalıklara yol açabiliyor. Gözde ise başta retinaya zarar veriyor, her zaman bahsedildiği gibi katarakta yol açarak görmemizi zorlaştırıyor. Gözde doku oluşumuna bile yol açabiliyor..


UV ışınları kabaca üçe ayrılıyor

Bahse konu olan UV ışınları, aynı özelliklere sahip olmadıkları ve canlılar üzerindeki etkilerinin farklı olması sebebiyle UV-A, UV-B ve UV-C olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor:
UV-A:  UV ışınlarının yüzde 95 ile en yaygın olanı. Ozon tabakası bu ışınların geçmesine izin veriyor.
UV-B:  Oldukça tehlikeli. Bu ışınların büyük bir kısmı, ozon tabakası tarafından engelleniyor ve UV ışınlarının yüzde 5'ini oluşturur.
UV-C:  Sağlık için en tehlikeli ışınlar. Ozon tabakası bu ışınların bizlere ulaşmasını önlüyor.


Güneş gözlüklerindeki UV geçirgenliği, çeşitli standartlara bağlanmış durumda.

Peki gözümüz için bunlar ne ifade ediyor?

Eğer UV koruması zayıf ya da hiç olmayan bir güneş gözlüğü alıyorsak, gözümüzü hem UV-A hem de UV-B ışınlarına maruz bırakıyoruz. Üstelik aldığımız güneş gözlüğü, göz bebeğini daha da fazla açarak daha fazla UV ışınına maruz bırakıyor.
Bu yüzden alacağınız güneş gözlüğünün hem UVA hem de UVB ışınlarının büyük bölümünü bloke etmesi gerekiyor.  Bu konuda başta Avrupa Birliği ya da Amerika olmak üzere standartlar oluşmuş ve gerekli mercilerin verdiği onaylar gözlük bilgi kartlarında veriliyor durumda. Lensler konusunda bilgiyi gözlük satış noktalarında da alabilirsiniz.

Bu standartlar, yukarıda şemada gördüğünüz gibi Avustralya için AS/NSZ 1067:2003, Avrupa için EN 1836:2005 ve Amerika için ANSI Z80.3-2001.
Güneş gözlüğü lenslerinizin bu yönetmeliklere uyup uymadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer uyuyorlarsa, lenslerde hiçbir problem yok demektir.


Son söz, bilinçli tüketici olmak önemli :)


Bilinçli tüketici olmak önemli.
Sadece gözlükte değil her konuda.
Güneş gözlüklerini aldığınız satış noktaları, fiyat ve standartlara uygunluğu tamamen sizin inisiyatifinizde. Ancak bahsettiğim gibi lens koyuluğu ve UV filtrelerine dikkat etmek, kesenize faydalı diye, gözünüze zararı olabilecek gözlüklerden kaçınmak gerekiyor. 
Eğer kaliteli bir güneş gözlüğü almak istiyorsanız, umarım yazım ufak da olsa yardımcı olmuştur ancak alacağınız yer, en az aldığınız güneş gözlüğü kadar önemli diyor, gözlüklerinizin hep güzel şeyler göstermesini diliyorum.



27 Kasım 2016 Pazar

GÖZLÜK SEÇERKEN YÜZ ÖLÇÜLERİNE DİKKAT!



Bu blogu yazmaya başladığımdan beri takip edenler iyi bilirler, gözlük seçimi konusunda oldukça hasssas bir şahsiyetim.
Şu yüz tipine bu gözlük gibi genellemelere oldukça karşıyım, bunun sebebi de her zaman dediğim gibi her kişinin yüzü özeldir, ölçüler, oranlar vardır; dolayısıyla gözlüğü sadece yüz tipine göre bakıp seçmek kadar yanlış bir şey yoktur.
Şu ana kadar gözlük seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğine dair bir çok yazı yazdım.
Ten renginizden tutun, hayat tarzınıza bir çok etkenin dahil olduğu gözlük seçiminin bu seferki konusu, gözlüğün 'ebat' olarak yüzünüze uygun olup olmadığı.
Ancak, bu yazıyı anlamanız için önce gözlüğün içinde yazan ve gözlüğün sap uzunluğu, lens genişliği ve burun aralığı gibi bilgileri anlıyor olmanız gerekiyor.
Eğer ilgi duyuyorsanız, yazının devamından önce lütfen 'Gözlüğün de bedeni olur' başlıklı yazımı okuyunuz.

**

Efendim, gözlük bedenleri ile ilgili yazımı okuduğunuzu farz edersem, anlamış bulunmaktayız ki denediğiniz gözlüklerin içlerinde lens, köprü genişliği ve sap uzunluğu gibi bilgiler söz konusu.
Burada önemli olan yüz tipinizden ziyade yüzünüzün genişliği.
Dolayısıyla önemli olan gözleriniz arasındaki mesafe, burun genişliğiniz ve yüz-kulak mesafesi.
Güneş gözlüklerinde zevkinize göre, lens genişliği daha büyük gözlükleri tercih edebilirsiniz, ancak ufak olmamasına ve dolayısıyla 'emanet' durmamasına dikkat edin.



Peki, yüzümün boyutuna göre gözlüğü nasıl seçiyoruz?

Herkesin yüzü özel olduğu için genelleme yanlış, ancak bir takım kurallardan da bahsedersem sanırım daha iyi anlatacağım.

Araştırmamın ve kendi tecrübelerimden sabit genel tavsiye şu yönde:
  • Küçük/Dar yüzler:125mm – 129mm (yani lens genişliği 50mm ya da daha az)
  • Orta büyüklükteki yüzler: 130mm – 134mm (yani lens genişliği 51-54 mm arası)
  • Büyük yüzler: 135mm – 145mm (yani lens genişliği 55 mm ve yukarısı) ölçülerinde gözlük denediklerinde, gözlük büyük ya da küçük durmayacaktır.
Güneş gözlüğünde dediğim gibi isteğinize göre daha da büyük bedenler deneyebilirsiniz.

Bu önemli bilgiden yola çıkarak detaya girersek, gözlük ölçülerini belirledikten sonra, gözlüğün büyük mü küçük mü olduğunu, yüzümüzü önden iki kulak arasını baz alacak şekilde ölçerek anlayabiliriz.
Örneğin, önden iki kulak arası mesafeniz 12 - 13 cm arası çıkıyorsa optik çerçeve 50, güneş gözlüğü olarak da 52 ve zevkinize göre üstü beden deneyebilirsiniz.


İlk etapta, yüzümüzü ölçmekle başlayabiliriz.

Ancak, ayna da bir gösterge. Kendi kendize, herhangi bir mağazada gözlük denerken aşağıdaki bilgilerden yola çıkarak yüzünüze 'beden' olarak doğru gözlüğü bulabilirsiniz.

1. İlk etapta, seçtiğiniz -ister optik ister güneş gözlüğü olsun- çerçevenin genişliği, yüzünüzün genişliğiyle uymalıdır. Yani, aynaya baktığınızda, gözlüklerin yüzünüzden düşer gibi durmaması ya da gözlük saplarını yanlardan açılmış şekilde görmememiz lazım (provası yapılmamış gözlükten bahsetmiyorum, o ayrı bir konu aşağıda bahsediyorum).


Gözlük çerçevesinin yüzünüzün yanlarından taşmaması gerekiyor.


Gözlük saplarının yanlardan açılmaması, gözlüğün küçük olmasına işaret

2.  Çerçeveden tam emin olamadıysak, bir başka dikkat etmemiz gereken nokta göz yuvarlağımız. Göz yuvarlağımızın, lensin tam ortasına denk geliyor olması da ayrı bir gösterge. Gözünüzün çevresinin lensin köşesine mesafesi, gözlüğün her iki tarafında da eşit olması gerekiyor. Aksi halde gözlükteki asimetri, özellikle kalın optik çerçevelerde oldukça dikkat çekiyor.

3. Gözümüzün merkezde olduğundan emin olduktan sonra, çerçevenin, yüzümüzün ortasında durup durmadığını kontrol etmeliyiz. Yüzünüzün üst ve alt kısmı arasında iyi bir denge tutturmak, gözlüğün yüzünüzde ideal olarak durmasını sağlayacaktır.


Rihanna, en doğru gözlük kullananlardan.
Gözlük yüzünün tam ortasında ve gözlüğün yüzünün altı ve üstüne mesafesi eşit.


4. Diğer mühim bir mesele kaşların gözlüğün içeride ya da dışarıda olma durumu. Burada yapılan bir hata, nasıl göründüğünüzü ciddi bir şekilde etkileyebilir. Bu konuda sık sık yazdım, kaşımız, çerçevenin tam üstüne denk gelmesi hatta üstüne binmesi gerekiyor. Çok yakında kaş konusunu daha da detaylı yazacağım, çünkü kaşımızın şekli, düşük ya da yüksek olması çok çok önemli. Gözlüğümüzün yüzümüzde ideal durmasını istiyorsak kaşlarımızı saklamamamız gerekiyor, aksi halde beden dilimizle de kendimize güvenmiyor imajı çizmek ne yazık ki an meselesi.


Yastaymış gibi durmak istemiyorsak, bir küçük size gözlük takabilir, kaşlarımızı gösterebiliriz.


Tüm zamanların en iyi gözlük taşıyan kadınlarından Audrey Hepburn ve ideal bir kaş görünümü

5.  Metal çerçeveler yüzünüzde asetatlar kadar belirgin durmayacaklardır. Dolayısıyla metal gözlüklerde aslında biraz daha rahatız ancak aynı şekilde sapların yanlardan açılmış ya da tam tersi çerçevenin yüzümüzün yanlarından taşmaması gerekiyor.
Ancak, metal gözlükler, özellikle kadınlarda son dönemlerde bir tık büyük kullanıyor, Victoria Beckham ile başlayan bu moda, hızla yayılıyor. Tabi ki yüzümüzden bir iki tık gözlük kullanmak tercih meselesi, ancak gözlüğün provasının iyi yapılması gerekiyor.

Büyük aviator gözlükler son dönemlerde büyük kullanılıyor, ancak prova şart.

6. Prova derken. Gözlüğün de provası olur, dolayısıyla nasıl ki elbise alıp vücudumuza göre prova yaptırıp küçültüp büyütebiliyorsak, gözlüklerimizi de işinin ehli ellerde provasını yaptırtabiliriz.


Metal gözlüklerde, burun ölçünüze göre burun kısmı ayarlanabiliyor.

Asetat gözlükler, ısıtıcı yardımıyla yüze gözlükçüleriniz tarafından yüzünüze ayarlanabilirken, metal gözlükler de aynı şekilde prova yapılıp, yüzünüze oturtabiliyor. Asetat gözlükler ısıyla, metal gözlükler ise el yardımıyla, kısa bir provayla yüzünüze daha uygun hale getirilebiliyor.


Asetat gözlüklerde kulaklara yapılan ayarlama önemli.

Gözlük provasında sapların ayarlanması çok önemli. Saplar, kulaklarınızın etrafına doğru bir şekilde prova yapılmalı, aksi halde gözlüğünüzün yüzünüzden düşmesi ya da kulak arkalarınızın yara yapması olasılığı var.

Özete gelirsek, tabi ki gözlük seçimi çok önemli. Özellikle optik gözlük kullananlar için yanlış beden gözlük seçmek, zamanla sinir eden bir işkenceye dönüşebiliyor. Bu yüzden de, gözlük saplarındaki bilgilerden yola çıkarak doğru gözlük bedeninizi üç aşağı beş yukarı tahmin edip deneyebilir, karar verdikten sonra ise profesyonel bir provayla yüzünüzde gözlüğü doğru bir şekilde taşıyabilirsiniz.


16 Kasım 2016 Çarşamba

BU KIŞ HER YER GÜL RENGİ




Sezon trendlerini yaz yaz bitmiyor. Güneş gözlüğünün sanırım artık hepimiz yaz kış takılacak önemi bir aksesuar olduğunu anlamış bulunmaktayız ki, bir çok modaevi ve marka, kışa girerken üst üste modellerini sunmaya başladı. Ayrıca sadece bir moda aksesuarı değil, güneş gözlüklerinin, kışın göz sağlığımız için de bir gereklilik olduğu artık malumunuz diye düşünüyorum.
Bunun üzerine unutmamak gerekir ki, bizler kışı yaşarken güney yarımkürede yaza giriyor, dolayısıyla neredeyse artık her ay yeni güneş gözlüğü modelleri çıkıyor.
Diyeceksiniz ki Iphone fotoğrafı ne alaka, efendim sezonun trendlerinden bir tanesi rose gold kaplamalar, telefondan yüzüğe her yerde karşımıza çıkacak, dikkatinizi çekeyim dedim :)


Mykita x Bernhard Wilhelm'den 24 ayar rose gold kaplama Franz


Rose Gold kaplamayı ilk yapan markalardan biri Alman Mykita, 24 ayar olarak Franz modelini piyasaya sürdü. Çerçeveleri hem çok hafif, hem de bence oldukça şık. Rose gold kaplamanın ayrı bir asalet kattığını düşünüyorum, özellikle aynı tonlarda aynalı bir lensle kombin yapıldığında gerçekten  çok güzel gözüküyor. Dolayısıyla sadece Mykita değil, bir çok marka koleksiyonlarına rose gold eklemeye devam ediyor, en çok dikkat çeken ise hem erkek hem de kadınların rahatlıkla kullanabileceği aviator modeller.


İngiliz Cutler and Gross aviator modelinde rose gold çerçeve ve lens tercih ediyor.
Ray Ban'dan rose gold ayna ve çerçeveli klasik aviator 

Michael Kors daha kalın bir metal çerçeve tercih etmiş



Dior, rose gold gözlüklerinde split lensleriyle farklılık katmış, erkekler de tercih ediyor.


Prada Sports serisi rose gold yuvarlak lensli aviator


Sadece yukarıdaki aviator modellerde değil, bir çok farklı modelde de rose gold bu sezon göreceğiz.
Aviator modeller, hem kadın hem erkekler için ideal, unisex, ancak özellikle kadın modellerinde, farklı ayarlarda rose gold kaplama kullanılıyor. 
Bilindik modellerin, rose gold kaplamaları ise gerçekten fark yaratıyor.


Dolce Gabbana ve rose gold çerçeveli yuvarlak gözlüğü


Gentle Monster, Love Punch ve diğer modellerinde rose gold metal kullanan ilk markalardan





Dior; so Real modelinde rose gold kullanmış

Karen Walker, Star Sailor yekpare lens modeli ve rose gold lensi



Tom Ford meşhur cateye modeli ve rose gold versiyonu

Italia Independent, hafif rose gold metallerde iddialı

Fendi, bu sezon ses getiren cateye modelinde,
rose gold çerçeve ve aynalı lensiyle dikkat çekmeye devam ediyor


Miu Miu, rose gold hareketli çerçevesini füme lensle tamamlamış.


Erkekler, rose gold trendinde yalnız değiller ancak çok fazla da alternatif yok desem yeridir. Bu renklerde, son zamanlarda ilk dikkatimi çeken Amerikan Dita.
Klasik metal asetat erkek modellerinde rose gold kullanmaya başlayan Dita, eminim şimdiden bayağı talep görmüştür.


Dita'dan sadece 500 adet üretilen rose gold A MACH FIVE



Yves Saint Laurent, rose gold kaplama ile sakin modelini hareketlendirmiş


Chopard, rose gold metale deri aksesuarlar eklemiş




Carrera ise klasik aviatorunda rosegold tercih ediyor..

Anlaşıldığı üzere, önümüzdeki kışın karanlık günlerinde rose gold gözlükler, bir çok markanın koleksiyonunda ışık ışıl parlayacaklar. Gerek erkek gerekse kadınlar, diledikleri modelin gül - altın alternatifini yüzlerine taşıyabilecekler.
Burada tabi önemli olan trend takip ederken bu renkleri kişisel tarzınızla bütünleştirmek diyor, okuyanların gözlerine sağlık diliyorum :)

5 Kasım 2016 Cumartesi

BU SEZON GÖZLÜĞÜN BÜYÜĞÜ MAKBUL


Kış kendini hafiften göstermeye başladı.
Dünyanın bir çok yerinde düzenlenen moda haftaları da birer birer bitince, gurunuza da tabi ki 2017 Sonbahar Kış güneş gözlüğü modasını yazmak kaldı.
Bu sene tüm gözlükler kocaman kocaman.
Yüzü kaplamıyorlar ama normalde taktığınızdan bir tık büyükler.
Renkler ise kışa inat, siyah griden öte, yaz canlılığını taşıyorlar.
Eğer hala 'Kışın güneş gözlüğü mü takılırmış?' kafasındaysanız, lütfen iki kere okuyunuz :)


BÜYÜK METAL KEDİ GÖZÜ TASARIMLAR

Fendi'nin renkli büyük kedi gözü gözlüğü ve çizgileri

Bu sonbahar kışın trendi kesinlikle kocaman gözlükler. Her model ve renkte var. İlk dikkat çekenler, kocaman kedi gözü modeller. Birçok markada göze çarpıyorlar. Ortak özellikleri, alışılmış küçük kedi gözü modelini yeniden yorumlamaları ve farklı renklerle daha eğlenceli hale getirmeleri..

Marni koleksiyonunda farklı büyük kedi gözü modelleri tercih eden markalardan


Max Mara da yeni koleksiyonunda metal, yuvarlak hatlı kedigözü bir modele yer vermiş..

Tabi ki Super'in efsanevi Lucia modelini unutmamak gerekiyor..


BÜYÜK RENKLİ ASETATLAR

Kedi gözü modeller sadece metal değil asetat olarak da sezonun gözdelerinden.
Bu kış büyük kedi gözü ve diğer model asetat gözlükler, çok farklı renklerde..
Kışın soğuk renklerini, bu büyük asetatların canlı ya da pudra tonları yumuşatıyor..
Bu arada, büyük gözlükler kışın sadece aksesuar değil, gözlerimizi hem rüzgardan hem de kışın da varolan UV ışınlarından koruyorlar.
Marc Jacobs'un bu büyük kedigözü modelin tasarımı, üstteki metal modellere benzerlik taşıyor.



Dolce Gabbana'nın eğlenceli cateye asetatları


Celine, büyük renkli asetatlarda favorim

İngiliz Cutler and Gross, açık tonlarda kalın asetatları bir süredir kullanmakta.



Max and Co'dan yeni sezon, krem köşeli büyük bir asetat model


Bağımsız tasarımcı Videl Erkohen'in RVS'i ve her daim renkli asetatları



BÜYÜK GEOMETRİK METALLER

Metaller de bu sene oldukça büyüdü.
Gerek aviator gerekse diğer modellerde metal gözlüklerin ebatı gittikçe büyümekte. Bu büyüklük, geometrik tasarımla destekleniyor.
Kış aylarına girdiğimiz için açık lensleri tercih etmekte fayda var.

Greyant geometrik aviator modeliye ilgimi çekenlerden


Maison Margiela x Mykita işbirliğinden doğan soft geometrik aviator


Gentle Monster açık renklerde iddialı markalardan. Tasarımlar hep aykırı.


Linda Farrow aviator modelinde aynalı lens ve geometrik çift çerçeve detay tercih etmiş.



KÖPRÜLÜ GÖZLÜKLER

Dior'un So Real modeliyle moda olan üstü köprülü gözlükler, bu sezon 'büyük' modasına kendilerini adapte ettiler. Metal ya da asetat gözlüklere eklenen köprünün ayrı bir hava attığı kesin.

Köprülü modelleri tekrar trend yapan Dior So Real


Tom Ford'un köprülüsü rose-gold



Ispanyol Kaleos'un köprülü modelleri erkekler için de son derece uygun.

Res Rei, asetatlarını renkli köprüsüyle hareketlendirmiş.


Prada bir süredir köprüyü modellerinde kullanıyor.



Byblos'tan farklı bir köprülü.


ŞEFFAF LENSLİ GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ

Clear lens yani şeffaf, numarasız lensli gözlükler uzun zamandır revaçta, ancak bu sezon bu trend doruğa çıkıyor.
İster vintage bir çerçeveye şeffaf lens kendiniz taktırtabilir, isterseniz bilindik markaların bu sezon çıkardıkları gözlüklerini takabilirsiniz.
Bu gözlüklerin avantajı, güneşsiz havada gözünüzü oluşabilen UVye karşı korurken, rüzgardan gözünüze zarar verebilecek herhangi bir ihtimali ortadan kaldırıyor.
Kullanılan lensin kalitesi ve UV filtre kaplamasına göre, görüşünüz bile değişebiliyor.


Ünlü blogger Chiara Ferragni, şeffaf lensli gözlükleri uzun zamandır kullanıyor.


Gucci'nin yeni kedi gözü gözlüğü şeffaf lensli ve Swarowski taşlı


Moda dünyasının iki ünlü ismi Kendall Jenner ve Gigi Hadid şeffaf lensli gözlükleriyle


Türk malı içeride şeffaf dışarıda renklenen MEMO gözlükler kısa sürede popüler oldu


YEKPARE LENS BÜYÜKLER

Kaynakçı gözlüğü dediğimiz gözlükler, beğenseniz de beğenmeseniz de bu kış sezonunda popülerliğine devam ediyor.
Sadece Eda Taşpınar değil :), eminim güzel hanımlarımızın çoğu büyük tek parça lensten oluşan gözlükleri takarak Ahu Tuğba dönemlerine gönderme yapacaklar..


Super, tuttolente serisiyle yekpare büyük lensleri 'resmen' geri getiren marka!

Marni yeni koleksiyonunda yekpare lens, açık renkli gözlüklerle huzurlarınızda

İtalyan Illesteva, yekpare lens modelleri bu sezon farklı renklerde sunuyor.

Chanel, yekpare lens büyük aviatorları yaz başında tanıttı ancak kışın daha fazla tercih edileceği kesin.


BÜYÜK YUVARLAKLAR

Büyük yuvarlaklara doyamadık.
Yüzü fazlasıyla yuvarladığını düşünsem de, ten rengine ve giyim tarzına oturmuş büyük yuvarlak gözlüklerin insanları şıklaştırdığı kesin.
Dolayısıyla abartıya kaçmadan takılması gereken büyük yuvarlak asetat ve metal gözlükler bu kış yeni detay ve modellerle huzurlarınızda.
Bakalım bu moda ne zaman sona erecek?

Moda ikonu Iris Apfel kendisine özel tasarlanan Selima, Iris gözlükleriyle

Avustralyalı Sunday Somewhere, büyük yuvarlak tasarımı metal-asetat
malzemeye başarıyla uyarlamış

Dolce Gabbana yuvarlak modellere bol aksesuar ekleyerek fark yaratmış

Türk markası SAN GLASSES, Devran modeliyle büyük yuvarlakları ülkemize taşıdı (biraz reklam :).

Gördüğünüz gibi, bu sezon farklı modeller olsa da ortak özellikleri alışıldığın dışında hafif büyük olmaları.
Asetatlar daha renkli ve kalın, metal aviatorlar ise daha geniş ve geometrik.
Lensler ise genelde açık renk ya da şeffaf.
Beğeninize göre, büyük büyük gözlükler sizi bekler.
Göz alışacak merak etmeyin :=)