27 Mart 2012 Salı

SONUNA KADAR WABI SABI



Giuliano Fujiwara markası 1986 yılında Milano'da görücüye çıkmış. Markanın yaratıcısı o senelerde çok da bilinmeyen 'minimalism' den yola çıkarak ününü İtalya dışına taşırmayı başarmış. Bugün markayı Masataka Matsumura devam ettiriyor.
Giuliano Fujiwara tam benim kafadan, eskiyle günümüzü buluşturmayı hedefleyen markalardan. Günümüz teknolojisiyle geçmişi yaşatan Fujiwara, "WABI SABI" felsefesini koleksiyonuna yansıtmış. WABI SABI'nin anlamını kendisinden öğrendim, ben sadece wasabi bilenlerdenim :)
WABI SABI asimetri, basitlik, mutevazılık ve doğal işlemlerden oluşan Japon estetik anlayışının adı ve ZEN felsefesine dayanıyor. Dolayısıyla koleksiyondaki gözlükler de dahil aynı anlayışla üretilmiş.
Gözlükler genelde asetat. Basitlik göze çarpıyor, Japon minimalizmi modellerde kendini göstermiş. Genelde siyah çalışılan modellerin çok canlı renkler olmasa da alternatifleri var ve gayet başarılılar.
Ben beğendim, bundan sonra WABI SABI'ciyim!

Free Blog

23 Mart 2012 Cuma

Fashion@EYE Vintage Sunglasses Pop-Up Shop'da Nostalji Vakti!




Fashion@EYE Pop-Up Shop Karaköy Fransız Geçidi labistanbul'da tüm hızla devam ediyor. Mart-Nisan-Mayıs aylarında açık kalacak Pop-Up Shop'a her hafta muhteşem güneş gözlükleri geliyor ve vintage gözlüksevelerin ilgisine ve sevgisine maruz kalıyorlar..
Beni şahsen tebrik eden ve ciddi anlamda desteklerini sunan herkese teşekkür ederim.
***
Biliyorsunuz sezon trendi yuvarlak ve kelebek gözlükler.
Fashion@EYE Vintage Gözlük Koleksiyonu'na yakışır modeller renk renk dükkana geldi. İlk sahiplerini bekliyorlar, gecikmeyin derim!

Free Blog

22 Mart 2012 Perşembe

GÜNEŞ GÖZLÜKSÜZ SEVİŞMEYİN!






Güneş yüzünü gösterince, herkes güneş gözlükleriyle sokağa atmış durumda kendini. Kiminde "acımı içime gömdüm" tarzı kocaman siyah gözlükler, kiminde "onda varsa bende de var" dedirten klişe modeller...
Güneş gözlüğü takmak tabi ki zaruri, o yüzden modeli ne olursa olsun mutlaka güneş gözlüklerinizi takın, güneşe gözlüksüz çıkmamaya özen gösterin.
***
Güneş gözlükleri her ne kadar güneş için olsa da, güneş gözlüğü markalarının sevgili reklam ajansları her üründe olduğu gibi cinselliği güneş gözlüğüne de bulaştırmış durumda. Fazla yorum yapmadan (iletişim hocası kimliğimi bastırarak) bazı markaların reklam çekimlerini sizinle paylaşıyorum.
Kamasutra kitabı almaya gerek yok, fotoğraflar sosyal sorumluluk bazında :) Yakında "bir güneş gözlüğü alana bir prezervatif bedava" kampanyası başlarsa hiç şaşırmayacağım!

Free Blog

21 Mart 2012 Çarşamba

PRADA'DAN 50LERE SELAMLAR


Prada'nın 2012 güneş gözlüğü kolleksiyonu 50lere selam göndercen cinsten. Amerika'nın 50li yıllarından yola çıkan marka, 2012 koleksiyonunu lüks, modern ve elegan olarak tanıtıyor. Klasik gözlükler renkler ve tasarımda detaylarla zenginleştirilmiş.
Farkındasınız herkesin yazdığı zevk vermiyor bana, marka takıntınız varsa bu gözlükler tam size göre.
Neden yazdın derseniz, videoyu beğendim. Gözlükler de fena değil, en azından tam kopya değil, üzerinde biraz çalışılmış.

Free Blog

17 Mart 2012 Cumartesi

LOOKMATIC KESENİZİ DÜŞÜNÜYOR



Ne yapıyorsak sizler için yapıyoruz mottosuyla yaratılan Lookmatic gözlükler, özellikle sanal satış konusunda çok iddialı. Gözalıcı retro model gözlükleri uygun fiyata satan marka, nasıl göründüğümüz hakkında bizleri muhteşem hissettirmek üzere yola çıkmış.

Bakmatik'lerin "bak" tarafı görünüşümüzü ya da stilimizi güçlendirmeye, "matik" tarafı ise yaratıcı takımın tasarım ilhamına vurgu yapıyormuş.

Modeller, vintage gözlüklerimize benzer, sade ve çok göze batmayacak şekilde tasarlanmış. Hem optik hem de güneş gözlükleri klasik-şık karışımı ve fiyatları göz önüne alındığında gayet makul.

Internetten satışa önem veren marka, gözlükleri sanal olarak da denemenize izin veriyor:
http://www.lookmatic.com/virtualtryon/

11 Mart 2012 Pazar

CAMSIZ GÖZLÜKLER KICK .... :)



Brüksel ve Beijing ortak moda tasarım markası Nono Muaks, Kick Eyes markasını üreterek gözlük endüstrisine farklı bir bakış açısı kazandırdı.
Kick Eyes gözlükler camsız ve çok enteresan cam şekilleriyle tasarlanmış.
Korsan göz bantı ve 80'lerin elektro disko konsepti etrafında geliştirilen gözlüklerin amacı kendimizi farklı ifade etmek. Dolayısıyla markanın üreticileri, fotoğraf çekimleri ve partiler için modelleri öneriyor.
Yok ben bunu plajda da takarım diyorsanız, tek tavsiyem güneşlenirken uyuyakalmamanız :-)

Free Blog

9 Mart 2012 Cuma

VE-SAİRE GENE YAPTI YAPACAĞINI!



Karaköy Fransız Geçidi Pop-Up Shop fikri sevgili 20 senelik arkadaşım Zulal Berberyan Ak'dan çıktı. Fikir bu kadarla da kalmadı..
Ve-saire Reklam Hizmetleri'nin kurucusu Zulal, aynı zamanda işinin gücünün arasına beni sıkıştırıp flyerlarımı tasarladı, tabelamı yaptı ve bana katlandı :-)
Tabela daha asılalı 2 gün olmadı ki Twitter'da övgü üzerine övgü aldı.
Flyer'larımı bekleyin diyordum ve bugün geldiler.
Bayıldım!
Katlayıp gözlük yapılabilen flyerlarımla aşk yaşamaktayım.
Ve-saire ekibine binlerce kez teşekkür ederim -yaratıcılık ve hızın aynı anda olması biraz zordur, zoru başarmak da neredeyse imkansızdır- imkansızı başardıkları, ve muhteşem iş çıkardıkları için.
Herkese şiddetle tavsiye ederim!
http://www.ve-saire.com/

Free Blog


PS: 1. Zulal bu yazıyı görünce kızacaksın ama içimden geldi dayanamadım!
PS: 2. Selçuk, bu süreç zarfında beni kara lahana çorbası gibi bilumum besinlerle desteklediğin için sana da teşekkür ederim. Sayende arkam sağlam burda :)))

8 Mart 2012 Perşembe

Fashion@EYE Vintage Gözlükler Nedir?






Fashion@EYE Vintage gözlükleri siz de az çok biliyorsunuz. Hala gözlükçülük yapan sevgili babamın başlattığı koleksiyon benim de katkılarımla hızla büyüyor.
Koleksiyonumuzdaki tüm modeller İLK EL ve KULLANILMAMIŞ.
Vintage gözlüklerimiz, UV filtreli ve renk geçirgenliği yüksek camlarla tarafımızdan yenilendi.
***
Modeller, sadece fashion amaçlı aksesuvar değil, günlük hayatınızda çok rahat kullanabileceğiniz ve günümüz gözlüklerinin orijinal ataları.. Dolayısıyla güneş gözlüğü takan herkesin, vintage modellerimizi çok severek taşıyacağını düşünüyorum.
Vintage gözlüklerin tüm dünyada trend olduğunu sözlerime ekleyerek, Fashion@EYE Pop-Up Shop / Fransız Geçidi'ndeki sergilenen ve satışa çıkan gözlüklerimizin görsellerinden bazılarını ilginize sunuyorum ;)
Hepinizi vintage gözlüklerimizle tanışmaya bekliyorum..


Free Blog

7 Mart 2012 Çarşamba

Fashion@EYE Vintage Sunglasses Pop-Up Shop Açıldı!







Veee en sonunda açtım!
Birbirinden güzel Fashion@EYE Vintage güneş gözlükleri artık Karaköy Fransız Geçidi'nde labistanbul'da açılan pop-up shop ile huzurlarınızda!
Çarşamba hariç her gün 11:00 - 19:00 arası açık olacak Pop-Up Shop'da ben de gözlük gurunuz olarak sizlere gözlük seçiminde yardımcı olacağım.
Hepinizi beklerim!

Free Blog

EN SONUNDA AÇILDI! DETAYLAR AZ SONRA :)

5 Mart 2012 Pazartesi

GELECEĞE GEÇMİŞTEN BAKMAK



Vue DC'nin yaratıcılarıyla ortak bir yanımı keşfettim. Markanın kurucuları Yoma, Christian ve Frederic, "geçmişi yansıtarak geleceğe bakmayı" felsefeleri kabul ettiklerini belirtirken, Fashion@EYE'ın yaratıcısı olarak bendiniz gözlük gurunuz "mazinin penceresinden geleceğe bakın" diyorum.
Vue DC 2007 yılında kurulmuş. Gözlüklerin tamamı el yapımı ve vintage modellerin yaratıcı bir şekilde yeniden yorumu. Çoğu model, asetatttan köşeli ve sert olarak kesilmiş ki bu benim çok hoşuma gitti.
Zaman zaman köşeli modellerin gözlüğü takanı çok sert gösterdiğini söylüyorum ancak Vue DC'nin eğlenceli modelleri bu sertliği çok güzel dengelemiş. Markayı tekrar yazyorum, ülkemizde de satılıyor, bakmanızı tavsiye ederim.
www.vuedc.fr

Free Blog

1 Mart 2012 Perşembe

PREZERVATİFTEN ÇIKAN GÖZLÜK


Zac Efron, katıldığı The Larox filminin galasında cebinden düşürdüğü prezevervatif ile geçen hafta çok konuşuldu. Rivayete göre elini cebinden çıkarırken prezervarifi düşürdü ve utancını gizlemek için hemen bir güneş gözlüğü taktı.
***
İnsan PR'cı olunca tüm bunların medyaya konu olmak için yaratılan senaryolar olduğunu biliyor. Olayın yanlış kurgusu bir yana, beni olayda rahatsız eden Efron'un yanlış gözlük seçimi oldu.
Zebra desenli Prism gözlük güzel olmasına güzel ama Zac Efron'un (eskiden tavuk poposu dediğimiz ve uçları apaçi tarzı açılmış) tuhaf saçları ile pek bir uyumsuz olmuş. Üstelik sexy olarak lanse edilen Efron'un sert ifadesini, yuvarlak model, renk ve deseniyle fazlasıyla yumuşatmış.
***
Prism gözlüğün Efron'un yanındaki hanımefendiye gerek tarz gerek giydiği kıyafetin renk ve modeli itibariyle fazlasıyla yakışacağını tahmin ediyorum.
Ciddiyim.
Acaba o karışıklıkta kızcağınızın gözlüğünü mü taktı, düşünmeden edemedim.

Free Blog