22 Şubat 2012 Çarşamba

ANNE ET VALENTIN SEN NE ETTIN?



Bugün yeni bir marke keşfettim. Anne Et Valentin.
Fransız marka, 30 senelik ve asetat çerçeveler el yapımı.
Hafif vintage esintisi olsa da, bu klasik çerçeveler 'klas' tanımına yüzde yüz uyuyor.
Bu sene yuvarlak göreceğiz dünyayı demiştim, halkımız aynı markanın aynı modelini Kızılay dağıtıyor hesabı taka dursun, dünyadaki farklılık beni çok sevindiriyor.
Çok beğendim.
Anne Et Valentin'i tebrik eder, başarılarının devamını dilerim :-)

Free Blog

BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ YOK


Son zamanların modası ünlü modaevleri ve tasarımcıların profesyonel flörtleri. Bu işi en iyi kıvıran Linda Farrow olsa da, deneyenler az değil. Ten uyuşmazlığının gayet aşikar olduğu bu flörtlerin bir örneği Berlinli Lunettes Kollektion ile Londralı Cooperative Designs. El örgüsünü gözlükle birleştirmeye çalışan bu ikili, kendilerini 'el işi kalite ve zamansız bireysellik' olarak tanımlıyor. Gözlüklere bakınca bir anlam veremedim, tanıdığınız bir boşanma avukatı var mı?


Free Blog

20 Şubat 2012 Pazartesi

BİR DAHA KIRK!


Daha önce Kirk Originals'ı yazmıştım. İngiliz marka, geçtiğimiz günlerde bana 2012 gözlük çerçevesi model görsellerini gönderdi. Modellere tekrar bayılan ben, hemen sizinle paylaşmak istedim.
Asetat çerçevelerdeki şeffaf renklilik ve yaratıcı tasarımlar, bu sene markayı ön plana çıkaracak gibi.
Türk gözlük üreticileri ve distribütörlerine tekrar sevgilerimi sunuyorum, yabancı markalar yazılarımı Türkçe de olsa takip ederken, kendileri uyudukları için :)

Free Blog

14 Şubat 2012 Salı

SEVGİLİYE GÖZLÜK


Sevgililer Günü'nü sevmem demek, bugünü kutlamak kadar saçma geliyor bana.
Biraz snobluk, biraz da saçma aykırılık telaşı..
Eğer birini seviyorsanız, önce kendinizi sevin..
Sevdiğinize illa ki bir hediye alacaksanız ufak bir ipucu: Bir gözlükçüye gidin ve sezonun güzel güneş gözlüklerinden birini sevdiğiniz kişiye alın. Daha sonra değiştirme şansınız olup olmadığını da sorun, sorunu çözün..
Sevdiğiniz sizin seçminizle dünyaya baksın, hep sizi hatırlasın ;)

Free Blog

13 Şubat 2012 Pazartesi

2012 GÖZLÜK ÇERÇEVESİ TRENDLERİ VE TRENDSETTER'LARI



Gözlük gurunuz moda yazmaya devam ediyor..
***
Bu senenin trendleri bana sık sık soruluyor ve hep aynı şeyi söylüyorum, eskiye dönüş devam ediyor. Kalın kemik çerçeveler bu sene fırtına gibi esecek desem de, ülkemiz sokaklarında neredeyse herkeste gördüğüm renk renk Wayfarer gözlükler ve tek bir markanın kemik yuvarlak çerçeveleri beni benden alıyor. Biraz yaratıcı olsak diyorum ve örnekler veriyorum..
***
Anne Hathaway Chanel gözlük çerçeveleri ile dikkatimi çekti, basında da geniş bir şekilde yer aldı. Charlize Theron ise en beğendiğim gözlük markalarından bir tanesi olan Moscot'un Terry modeli ile karşımıza çıktı.
Her iki gözlük de kemik ve eski modellerin yeniden yorumlanması.
Özellikle Theron'un taktığı Moscot, maskulen bir model ve Star TV'deki haberde bahsettiğim gibi bu sene kadınlarda erkek modellerini sık sık göreceğiz.
***
Bu gözlüklerin vintage örnekleri Fashion@EYE vintage gözlük koleksiyonunda sizleri bekliyor ;)

Free Blog

Que Tal'e kocaman bir teşekkür



IFW boyunca iddia ediyorum en "fashionable" event, Tünel Que Tal Tapas Bar'da düzenlediğimiz Fashion@EYE Vintage Güneş Gözlüğü Koleksiyonu Satış ve Sergisi'ydi.
Bu süre boyunca, bir çok vintage gözlüksever, koleksiyondan gözlükler denedi ve uzun yıllar kendilerini bekleyen vintage gözlüklerine sahip olarak, mazinin penceresinden geleceğe bakmaya başladılar.
Que Tal'in muhteşem tasapları ve leziz kokteylleri ile de damak zevklerine lezzet kattılar.
Que Tal'in sahipleri çok sevdiğim arkadaşlarım Burcu Çıtak ve Ayça Koçak hem modellik yaptılar hem de gelecek vaad eden "gözlük guru"ları olarak bana çok çok yardım ettiler.
Kendilerine teşekkürü bir kez daha borç bilirim.
Fashion@EYE gözlükler çok yakında sabitlenecekler ve birçok vintage gözlüksever, ilk el ve camları yenilenmiş oldukça kaliteli vintage gözlüklerine kavuşacak.
Bizi izlemeye devam edin ;)

Free Blog