30 Nisan 2010 Cuma

ELELE'DE Fashion@EYE KOLEKSIYONU


Dün dergiyi aldım pek bi sevindim. Elele'nin bu ayki sayısı Zehra Elif Taş sayesinde daha da güzel olmuş, tüm ekibin ellerine sağlık. Gözlük gurusu olarak, ben de Fashion@EYE koleksiyonunu, günümüz gözlükleriyle kombinleyerek güzellik sayfalarında ilginç bir çekime, fotoğrafçı Ersoy Alap ile birlikte imza attım. İlk deneme olarak gururlu ve pek bir mutluyum...

Free Blog

27 Nisan 2010 Salı

YİYOS İÇİYOS GEZİYOS GÖZLÜĞÜMÜZ VARVATOS




Ödüllü modacı John Varvatos, bildiğiniz gibi Converse de dahil olmak üzere birçok markayla co-branding'e gitti. Başarılı tasarımlarıyla konuşulan Varvatos'un başlarda gözlük modelleri o kadar dikkat çekmese de son iki senedir, özellikle kemik erkek gözlüklerinde Varvatos oldukça iddialı. Siyah kemik modelleri ön planda olan Varvatos, aynı zamanda hem sade hem de vintage kokusuyla iştahımı kabartıyor..

Free Blog

26 Nisan 2010 Pazartesi

'EZEL'İ GÖZLÜKLER!


Beni biliyorsunuz. Hem iletişim uzmanı, hem halkla ilişkilerci, hem akademisyen hem de artık diploma sahibi resmi olarak da açıklandığı gibi bir adet "gözlük gurusu"yum :)
Bir mesleğim daha var ki, o da televizyonculuk, zaman zaman TV yapım şirketlerinde proje koordinasyonu yapıyorum. Buna rağmen, popüler ürünlere olan kıllığımdan mıdır nedir, Ezel dizisini seyretmeyen tek televizyoncu muhtemelen benim. İzlemeyi de düşünmüyorum.
Ancak dün aşağıda da gördüğünüz gibi Melis Alphan, blogu yazınca inanılmaz bir mail trafiği yaşadım. Maillerin bir bölümünde Ezel'in taktığı gözlüklerin markası soruluyordu. Doğrusunu söylemek gerekirse izleseydim bile yazmazdım, çünkü Türk film ve dizilerinde, moda editörleri beğendikleri markalardan ürün toplamak yerine, hazır sponsorlardan ürün kullanma durumunda kaldığını bizzat biliyorum. Durum böyle olunca da, bana yazacak bir şey kalmadığını düşünüyorum...
Demek istediğim, Ezel'e nice gözlükler takılırdı ancak bir limit söz konusu. Ben olsaydım, gözlük firmalarına ulaşır ve beğendiğim gözlükler için sponsorluk talep ederdim ancak ülkemizde ne yazık ki işler şu anda böyle yürümüyor.. Google araştırmamın sonucu, Ezel'in önce Mustang sonra da Hugo Boss taktığını öğrendim. Buraya kadar objektif tarafımı korumaya çalıştım, ancak ey moda editörleri madem elinizdekilerle yetinmek zorundasınız ki anlıyorum, en azından Ezel abimizde yamuk durmayacak bir gözlük seçseydiniz ya!
Sevgili yapımcılar, benimle aynı fikirdeyseniz, beni tepe tepe kullanma adına şahsıma ulaşınız...

Free Blog

GÖZLÜK GURUSU'NDAN SELAMLAR...


Melis Alphan'la röportajımız; gözlük trendleri, gözlük seçmedeki püf noktalar gibi konularda yarın (27 Nisan Salı) da devam edecek..

Free Blog

24 Nisan 2010 Cumartesi

YİNE YENİ YENİDEN @ NİŞANTAŞI DEN




Fashion@EYE koleksiyonu ne zaman sergilenecek? Bu sorunun cevabını beklediğiniz biliyorum. Koleksiyon kış uykusundan uyandı ve yavaş yavaş bahara hazırlanıyor. Gözlüklerin atalarına yeni kardeşleri eklendi, taze üyeler çok yakında Nişantaşı Den'deki yerlerini alacaklar ve her zamanki gibi çok güzel bir party ile eğleneceğiz. Etkinliğin kesin tarihini burdan duyuracağım, o zamana kadar bekleyemem, ne zaman diye her gün mail atarım diyenler için: fashionateye@yahoo.com
Fotoğraflar Zülal Kalkandelen, Ersoy Alap

Free Blog

23 Nisan 2010 Cuma

CHOPARD'LA TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM



Geçtiğimiz günlerde bir moda dergisi çekimi için vintage tarz 2010 model güneş gözlükleri ararken rastladım kendilerine, sevinçli bir telaş içine girdim. Mücevherleriyle aşina olduğumuz Chopard, bence bu modeliyle gözlükte de iddialı olduğunu kanıtlıyor.
Chopard farkı yaratmak isteyen tasarımcılar, nostaljik görüntülü gözlüğün saplarını komple taşla kaplamışlar ve ilginç bir kombinasyon ortaya çıkararak, gözlüğü vintage-chic yapmışlar.
Altı kemik, üstü metal olan gözlüğü, Fashion@EYE koleksiyonundaki Ersoy Alap'ın fotoğrafladığı üstteki gözlüğe yakın buldum ve Chopard'ın bordo renkli alttaki modeliyle -tekrar Ersoy Alap'ın çektiği- bahsettiğim moda sayfaları için kullandım, bakalım beğenecek misiniz?

Free Blog

INITIUM, SENİ DE GEÇ BULDUM






California'da tasarlanan ve İtalya'da üretilen Initium'un güneş gözlüğü koleksiyonu, gerek metal gerek kemik çerçeve modelleriyle bence bu senenin en başarılı vintage kokan koleksiyon. 1980lerin popüler modellerini kendi çizgileriyle birleştiren Initium bence çok başarılı olmuş. Gözlükler reprodiksiyon değil, özgün duruyorlar. Robert Downey JR'ın gözünde de görülen marka, böyle bir isimle de anılınca son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Ülkemizde Ahu Tuğba'nın temsil ettiği gözlük akımını bence çok güzel yansıtan Initium'un optik koleksiyonu ve diğer güneş gözlüğü modelleri de bakılmaya değer: http://www.initiumeyewear.com/

Free Blog

20 Nisan 2010 Salı

ANA LOCKING'E KİLİTLENDİM!


1996 yılında Locking Shocking isimli kendini markasını kuran, ve başta L'oreal Paris ve Cosmopolitan'dan olmak üzere bir çok ödül alan Ana Gonzales, bu sene ilk kez güneş gözlüğü koleksiyonu yaratarak, ben de dahil olmak üzere :) , bir çok gözlük otoritesinden tam puan aldı. Kemik ve metal, vintage model gözlükler, dönem ruhunu yansıtması ve günümüze uyarlanması açısından çok başarılı. Diğer ürünler için: analocking.com
Fotoğraflar www. analocking.com

Free Blog

19 Nisan 2010 Pazartesi

ÇOCUKLAR PAZAR GÜNÜ SIKILIR

Biraz geç mi kaldım bilmiyorum ama daha önce Oliver Peoples'ın 2010 reklam kampanyasında Elijah Wood'u kullandığını söylemiştim. Şimdi de kampanyanın ana mesajı "Çocuklar Pazar günü sıkılır" videosunu paylaşmak istedim. İyi seyirler.

les enfants s'ennuient le dimanche (the children are bored on sundays) from Oliver Peoples on Vimeo.

16 Nisan 2010 Cuma

BEDÜK MICHAEL JACKSON'UN YOLUNDA!



Magazinsel bir başlık yazıp, ilginizi çekmek istedim açıkçası umarım başarılı olmuşumdur. Uzun zamandır Türk sanatçıların konserlerinde, video kliplerinde ve de CD kapaklarında taktığı güneş gözlüklerine kafayı takmış durumdayım. İnsanların birbirlerini yüzlerinden tanıdığı ve o yüzden de birbirimize ilk baktığımız yerin yüz olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, güneş gözlüğü bir aksesuvardan öte, kişisel imajınızın bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Burada bir iletişim uzmanı olarak, imajdan kastım karşı tarafa vermeye çalıştığınız algıdır. Kişisel iletişimde, yüz bölgesinde kullanılan aksesuvarlar önem taşımaktadır, güneş gözlüğü de bu yüzden çok bilinçli olarak seçilmelidir. Yüzünüzün şekli, saç renginiz, ten renginiz, kemik yapınız gibi bir çok faktörün yanı sıra, benliğiniz ya da yansıtmak istediğiniz kişilik için güneş gözlüğü çok önemlidir.
Bedük'e gelince. Bence çok başarılı, ve kendi gibi davranan bir arkadaşımız. TV showlarında oldukça rahat ve komik. Ancak gözlük seçimi çok hatalı, yuvarlak olan hatlarını iyice belirginleştirecek ve yüzünde de küçük duran Ray Ban yerine, daha köşeli bir model tercih etmeliydi. Bu arada açık ten rengi ve albüm fotoğraf çekimlerinde giydiği beyaz takım elbisesiyle koyu renkli bir gözlük tercih etmemeliydi, kurgu Ray Ban'ın (hiç beğenmeyeceğini düşündüğüm) bir reklam çekimine dönüşmüş.
Ek olarak iletişimde karşındakinin gözünü görmek çok önemlidir, göz kontağı karşılıklı güvenin altını çizer. Konuşurken karşısındakinin gözlerine bakmayan ya da koyu renkli gözlükle gözlerini saklayanlar ya kendine güvensiz olarak algılanırlar ya da umursamayıp başkalarını keserler :))) O yüzden sevecen taraflarıyla dikkatimi çeken Bedük'ün, daha açık camlı bir güneş gözlüğünü tercih etmesi, imajına önemli bir katkıda bulunur.
Michael Jackson'un fotoğrafını ise bilerek koydum, çünkü aynı model gözlük MJ'de bir başka duruyor. Model, popun rahmetli kralıyla komple bakıldığında bütünleşiyor, öne çıkmıyor.
Ben bunları neden mi anlatıyorum? Ünlülerin özellikle profesyonel fotoğraf çekimlerinde, video kliplerinde, moda dergilerindeki gözlük çekimlerinde ve de gözlük firmalarının reklamlarında, gözlük moda editörleri çalışır. Bu kişiler moda editörlerinin haricinde ekstra bir bilgiye sahip olduklarından, spesifik olarak gözlük çekimlerinde danışmanlık yaparlar. Özellikle ünlülerin bahsettiğim çekimlerinde daha da önem kazanırlar. Efenim, bu mesleği ülkemizde ben de icra etmeye karar verdim, duyurulur. İlk denemem Elele Mayıs sayısında... Tüm tekliflere açık olduğumu belirtmek isterim, Bedük'ten para almayacağım, tanıyan varsa lütfen iletsin.

Free Blog

13 Nisan 2010 Salı

HUZURUNUZDA DAMLAYAN DAMLA MODEL



İnsanımıza bayılıyorum, bazı yakıştırmalar konusunda çok başarılılar. Yılların aviatoruna "damla model" dediğimizi duymuş olacak ki, Ann-Sofie hanım kızımız "damla model dediğin aha böyle olur" diyerek ilginç bir tasarıma imza attı ve rövanşı aldı.
Geçtiğimiz dönem başta highsnobiety.com olmak üzere bir çok blogda Ann-Sofie Back'in 2009 Sonbahar koleksiyonunda bu modeli lanse ettiğini okumuştum. 2010 İlkbaharında ise model Internet sitelerinde 275 $a satılmaya başlamış, şimdilik mavi ve kırmızı cam renklerinde üretilmiş.
Bence gerçekten güzel bir tasarım, favorilerim arasına ekliyorum, Hollywood keşfetmeye başladı, darısı Hande Yener'in başına diyorum :P
Not: Bu modele armut modeli de deniyor, armut şeklinde olan gözlük yapsak, bu parlak fikri destekleyecek tanıdık yatırımcı var mı?
(Fotoğraf highsnobiety.com sitesinden alınmıştır)

Free Blog

9 Nisan 2010 Cuma

KİM TAKAR MERCURA'YI?




Daha önce hatırlarsanız Mercura NYC hakkında yazmış, ve bu markayı size tanıtmıştım. XOXO dergisinin bu ayki sayısında yapılan bir moda çekiminde Mercura NYC marka bir güneş gözlüğünün kullanıldığını görünce, ülkemiz modasının da bu markayı tanımaya başlaması beni gerçekten çok sevindirdi.
Markanın yeni ürettiği gözlük modelleri ben şaşırtmadı, her zamanki gibi çok ilginç ve yaratıcılıkta sınır tanımıyor. "Kim takar bunları?" sorusunun cevabı www.mercuranyc.com'da mevcut, zira fashion show/catwalk'dan ziyade sokakta da rahatça takabileceğiniz oldukça fazla güneş gözlüğü modeli olduğunu göreceksiniz.



Free Blog

6 Nisan 2010 Salı

NASIL GEÇTİ HABERSİZ O GÜZEL YILLARIM :)


Evet itiraf ediyorum, yaşlandım. 36 yaşındayım. Ben gençken, annem Sema San 1989 yılında Çanakkale'de -Türkiye'de olmayan oturarak gözlük beğenilen- gözlük mağazasını açtığında, ayakta gözlük beğenmeye çalışan halkımızı zorla oturttururdu. Vizyon sahibi bir gözlükçü olarak kendi çapımızda büyük bir yatırım yapıp, neredeyse tüm Police koleksiyonunu Çanakkale gibi bir yerde satışa çıkaran annem, markanın zırt polis zart polis isimli taklitleriyle de büyük mücadele etmek zorunda kalmıştı. Zaman onu ve Police'e inanan gözlükçüleri haklı çıkardı ve Police Türkiye'nin en bilinen gözlük markalarının arasına yerleşti. 2010 yılına geldiğimizde, Police hala oldukça revaçta. İtalyan De Rigo tarafından üretilen marka, David Beckham gibi bir çok ünlü yüzü de reklam kampanyalarında kullandı. Klasik İtalyan çizgisini bozmadan, zaman zaman radikal modeller deneyen Police marka gözlüklere ne zaman baksam, su gibi akıp giden gençliğim aklıma geliyor :) Bu kadar ajitasyon bence de yeter, sadede gelirsek bu sene Police'in özellikle erkek modellerini beğendim, tavsiye ederim. www.police.it

Free Blog

1 Nisan 2010 Perşembe

TÜRK SİNEMASINDA "LALE" DEVRİ



Yarın yeni bir film vizyona giriyor, Herkes mi Aldatır? Genç ve başarılı oyuncu kadrosunun yer aldığı film, adından da anlaşılacağı gibi asırlık soruya yanıt arıyor. Diyeceksiniz ki, sana ne :) Sevgili arkadaşımız "vintagegözlüksever" Lale Cangal, filmin ana rollerinden birinde. Uzun zamandır oyunculuk yapan, aslen keman sanatçısı Lale, ilk filminde gerek yeteneği, gerekse güzelliğiyle -bizleri çok şaşırtmasa da- göz dolduruyor. Lale'yi başarısından dolayı bir kez daha tebrik etmek istiyorum.
Filmi görün derim, belki siz de hayatınızdan birşeyler bulursunuz...



Free Blog